در چند سال اخیر به امر آموزش زبان فارسی بسیار توجه شده است و مراکز مهمی از اقصی نقاط جهان عهدهدار پذیرش مشتاقان به فراگیری زبان فارسی شدهاند. کتب بسیاری در خصوص آموزش زبان فارسی به غیرفارسیزبانان با توجه به مباحث مختلف روان شناسی ،زبان شناسی و دستاورد های علمی به روز تألیف و استفاده شده است که سعی در ارائۀ راهکارهای آموزشی خوب، برای آموزش زبان فارسی هستند.
با توجه به نقش بسیار مهمی که کتاب ها در امر آموزش زبان دارند در این پایان نامه سعی شده به نحوۀ تدوین و انتخاب محتوا و نیز چگونگی سازماندهی عناصر منتخب پرداخته شود. با توجه به وجود رویکرد های مختلف در زمینۀ آموزش زبان و با نظر به اینکه رویکرد آموزش زبان تکلیف محور در حال حاضر به روز ترین و کار آمد ترین رویکرد های آموزش زبان است ؛در این پژوهش با معرفی رویکرد تکلیف محور که رویکردی از روش های ارتباطی و فصل مشترک بین اهداف آموزش و فعالیت های واقعی است سعی در ارائۀ قالب و الگویی برای مباحث تئوری مطرح شده در خصوص تدوین محتوای آموزش زبان فارسی داشته است؛و در این زمینه به معرفی رویکرد تکلیف محور، ویژگی ها ، اصول اساسی و انواع مختلفی از تکالیف نیز پرداخته شده است.
در همین راستا، جلد دوم وسوم از مجموعۀ هفت جلدی از کتاب های آموزش فارسی به فارسی جامعةالمصطفیالعالمیه(ص) ، از منظر چگونگی استفاده از اصول و مبانی تکلیف محورموردبررسی قرارگرفته است و نظر سنجی استادان و زبان آموزان در مورد این دو کتاب ،نشان دهندۀ این است که اصول استفاده شده در کتاب ها از نظر کمی و کیفی در خصوص استفاده از رویکرد تکلیف محور در حد متوسطی است.
|